Ti se nalaziš ovde: Početna stranica » Lečenje Heliko Bakterije Sokom od Svežeg Kupusa

Lečenje Heliko Bakterije Sokom od Svežeg Kupusa

Lečenje Heliko Bakterije Sokom od Svežeg Kupusa

Sok od Svežeg Kupusa – Najbolji Prirodni Lek protiv Heliko Bakterije

Lečenje heliko bakterije je moguće uz vrlo jednostavan recept sa sokom od svežeg kupusa. Heliko bakterija je mikroorganizam koji može izazvati razne probleme u digestivnom traktu, uključujući gastritis i čireve.

Kupus je ukusno povrće sa puno hranljivih materija koje vam pomažu u mršavljenju, smanjenju upala, poboljšanju varenja i snižavanju krvnog pritiska. Ako se borite sa čirom na želucu, konzumiranje soka od kupusa može takođe zaštititi sluzokožu želuca i pomoći u zarastanju ovih rana.

Recept za Sok od Slatkog Svežeg Kupusa

Lečenje heliko bakterije sa sokom od kupusa, koji je prirodni napitak pomoći ce vam u ublažavanju simptoma uzrokovanih ovom bakterijom. Sok od svezeg kupusa je bogat vitaminima, mineralima i antioksidansima, što ga čini korisnim za poboljšanje opšteg digestivnog zdravlja. Takođe, sadrži glutation, snažan antioksidans koji može pomoći u suzbijanju bakterijske infekcije.

Sastojci:


1 glavica kupusa (zelena ili crvena)

4-6 stabljika celera

4 šargarepe

1 zelena jabuka (može i bez)

1 limun

Količina: 2 čaše od 18 oz. (532 ml).

Priprema:

Operite i iseckajte kupus, celer, šargarepe, jabuku i limun. Pažljivo operite povrće i voće pod hladnom vodom da biste bili sigurni da su bez prljavštine. Zatim grubo iseckajte 1 glavicu kupusa, 4 do 6 stabljika celera i 4 šargarepe na komade. Isecite i odstranite jezgro jabuke, a zatim skinite koru sa limuna.

Kao i kupus, celer pomaže u zarastanju čireva i štiti sluzokožu želuca. Takođe je bogat hranljivim materijama kao što su vlakna, vitamini K, A i C, kalcijum i gvožđe.

Šargarepe takođe pomažu u zaštiti od čireva i u njihovom zarastanju. Takođe pomažu u snižavanju holesterola, poboljšavaju vid i bogate su kalcijumom, kalijumom i vitaminom A.

Kupus, celer i šargarepe su niskokalorični, što ovaj ukusan sok, koji pomaže u borbi protiv čireva, čini odličnim za mršavljenje.

Jabuka se uglavnom koristi radi dodavanja slatkoće i dodatnih vitamina, pa izaberite svoju omiljenu sortu. Ali će sok imati jednako dejtvo i ako je ne dodate.

Popijte sok odmah nakon što ga napravite. Ostavljanje soka da stoji može smanjiti količinu korisnih enzima i antioksidanata u vašem piću. Osim toga, bakterije obično brzo rastu na sveže ceđenom povrću i voću jer im nedostaju konzervansi. Alternativno, sipajte sok u hermetički zatvorenu bocu i čuvajte je u frižideru. Samo se pobrinite da ga popijete u roku od 1 do 3 dana.

Ako pravite sok od kupusa kako biste pomogli u zarastanju čireva, popijte šolju od 8 oz. (237 ml) 1 do 4 puta dnevno. Neka istraživanja pokazuju da svakodnevno konzumiranje soka od kupusa može zaceliti čireve za oko 9 dana.

Ostavite odgovor