Ti se nalaziš ovde: Početna stranica » Ruzmarin ulje za kosu – Hair Oiling

Ruzmarin ulje za kosu – Hair Oiling

hair oiling nega kose najbolji prirodni lek

Ruzmarin ulje za kosu – Nega kose prirodnim uljima

Ulje ruzmarina za kosu je postalo hit za tzv. Hair oiling. Moramo dodati, s pravom. Hair oiling je tretman kose koji se sastoji primene prirodnih ulja na kosu (u ovom slucaju, ulja od ruzmarina) i skalp kako bi se kosa revitalizovala, ojačala i hidrirala. Hair oiling je jednostavan kućni tretman i može pomoći u rešavanju problema suve kose, lomljenja i peruti. Ključna prednost dubokog nahranjivanja kose je što omogućava ulju od ruzmarina ili drugim uljima da prodru dublje u folikule dlake, pružajući dubinsku negu.

Priprema Ulja od Ruzmarina za Hair Oiling

Ruzmarinovo ulje je odabrano zbog svojih brojnih prednosti za zdravlje kose, uključujući jačanje folikula dlake i poboljšanje cirkulacije. Evo kako pripremiti ruzmarinovo ulje za duboko nahranjivanje kose:
Za pripremu ruzmarinovog ulja trebaće vam suvi ili sveži ruzmarin, hladno ceđeno biljno ulje (kao što je kokosovo ili maslinovo ulje), staklena posuda sa čvrstim poklopcem i cediljka.

 1. Pripremite ruzmarin: Ako koristite sveži ruzmarin, operite ga i dobro osušite. Ako koristite suvi ruzmarin, možete ga koristiti direktno.
 2. Stavite ruzmarin u posudu: Stavite ruzmarin u staklenu posudu. Za početak, možete koristiti 2-3 kašike suvog ruzmarina ili nekoliko grančica svežeg ruzmarina.
 3. Dodajte ulje: prelijte ruzmarin biljnim uljem tako da prekrije ruzmarin. Ovo će omogućiti da se esencija ruzmarina prenese na ulje tokom vremena.
 4. Zatvorite posudu: Zatvorite posudu čvrsto i ostavite je na suvom i tamnom mestu najmanje 5 dana a najvise dve nedelje kako bi se ulje infuziralo.
 5. Filtrirajte ulje: Nakon što prođe odredjen broj dana, filtrirajte ulje kroz cediljku kako biste uklonili čvrste delove ruzmarina. Preostalo ulje će sadržati esenciju ruzmarina i spremno je za upotrebu.

Kako se nanosi ruzmarinovo ulje za kosu?

Spremljeno ruzmarinovo ulje za tretman kose mozete nanositi na suvu ili vlažnu kosu. Ono što je bitno je da kosa svakako mora biti čista pre nanošenja ulja.

 1. Ako ga nanosite na vlažnu kosu, pre nego što počnete postupak, temeljno operite kosu šamponom kako biste je pripremili za tretman. Ne koristite regenerator.
 2. Nanesite pripremljeno ruzmarinovo ulje ravnomerno na kosu i skalp. Masirajte lagano skalp prstima kako biste poboljšali cirkulaciju.
 3. Koristite kapu za zastitu kose ili običnu plastičnu kesu da biste prekrili kosu i zadržali toplotu. Ostavite ulje na kosi najmanje 30 minuta a maksimalno 4h, ukoliko se tretman izvodi više puta nedeljno. Treba napomenuti da je bezbedno ostaviti ulje na kosi preko noći ali samo ukoliko se tretman koristi ne više od jedan put nedeljno, jer može doći do narušavanje mikroflore skalpa.
 4. Isperite ulje i operite kosu. Nakon što završite tretman, pažljivo isperite ulje toplom vodom i operite kosu šamponom i regeneratorom kao što to obično radite.
  Negovanje kose uz pomoć ruzmarinovog ulja može biti dragocena rutina nege koja će vašoj kosi pružiti vitalnost i sjaj.

Pogledajte jos: Prirodne maske za lice, Ruzmarin za negu, Ricinusovo ulje, Zaustavite Opadanje Kose uz Pomoć Crnog Luka

Ostavite odgovor