Ti se nalaziš ovde: Početna stranica » Čišćenje masne jetre: prirodan recept za zdravu jetru i prevenciju steatoze

Čišćenje masne jetre: prirodan recept za zdravu jetru i prevenciju steatoze

prirodno ciscenje masne jetre

Prirodni Recept za Čišćenje Masne Jetre za 3 dana!

Steatoza, poznata i kao masna jetra, predstavlja ozbiljno zdravstveno stanje koje se karakteriše nagomilavanjem masti u jetrenim ćelijama. Najčešći uzroci ovog stanja su gojaznost i prekomerna konzumacija alkohola. Međutim, važno je razumeti da disciplina pojedinca ima ključnu ulogu u razvoju masne jetre. U nastavku je prirodni recept za čišćenje jetre koji se sastoji od četiri jednostavna sastojka. (Napomena: Ovaj recept ne smeju koristiti osobe koje uzimaju lekove za razredjivanje krvi!).

Procitajte jos: Lekovita upotreba semena crnog kumina: pomaže kod alergija, respiratornih i infektivnih oboljenja

Zašto Nastaje Masna Jetra?

Nagomilavanje masti u jetri, poznato kao steatoza, može biti posledica različitih faktora.Ovo se dešava kada jetra nije u stanju da preradi višak masti (triglicerida), pa se oni nakupljaju u vidu kapljica u njenim ćelijama hepatocitima. Gojaznost, nezdrava ishrana bogata masnim i prerađenim namirnicama, nedostatak fizičke aktivnosti, konzumacija alkohola, ali i genetski faktori mogu doprineti nastanku ovog problema. Steatoza često nema izražene simptome u ranim fazama, ali može dovesti do ozbiljnih komplikacija kao što su ciroza jetre ili čak rak jetre.

Simptomi masne jetre

Simptomi masne jetre ili steatoze, odnosno masne jetre, mogu varirati od osobe do osobe, a neki ljudi možda neće imati nikakve simptome u početnim fazama bolesti. Međutim, navedeni simptomi mogu biti prisutni kod nekih osoba sa steatozom, ali nije nužno da su svi simptomi prisutni kod svakog pacijenta.

Evo objašnjenja nekih simptoma:

 1. Umor i slabost: Osobe sa steatozom mogu osećati umor i slabost zbog smanjene funkcije jetre i njenog uticaja na opšte zdravlje organizma.
 2. Bol ili nelagodnost u gornjem desnom delu stomaka: Ovo je čest simptom kod steatoze, jer se jetra nalazi u gornjem desnom delu stomaka, pa može doći do nelagodnosti ili bola ako je jetra uvećana ili upaljena.
 3. Gubitak apetita: Osobe sa steatozom mogu primetiti smanjenje apetita, delom zbog povezanosti bolesti sa gastrointestinalnim simptomima, ali i zbog opšteg smanjenog energetskog nivoa organizma.
 4. Povećanje telesne težine: Steatoza može dovesti do nakupljanja viška masti u telu, što može rezultirati povećanjem telesne težine, posebno ako je steatoza deo metaboličkog sindroma koji uključuje i gojaznost.
 5. Problemi sa varenjem: Jetra ima ključnu ulogu u procesu varenja, pa problemi sa jetrom mogu dovesti do raznih gastrointestinalnih simptoma poput nadutosti, gasova ili probavnih smetnji.
 6. Povišene masnoće u krvi: Steatoza može biti povezana sa povećanim nivoom masnoća u krvi, uključujući holesterol i trigliceride, što povećava rizik od srčanih oboljenja.

Važno je napomenuti da ovi simptomi mogu biti prisutni i kod drugih stanja, te da dijagnoza steatoze zahteva medicinsku procenu i testiranje.

Prirodni Napitak za Čišćenje Masne Jetre

Napomena: Ovaj recept ne smeju koristiti osobe koje uzimaju lekove za razredjivanje krvi!

Sastojci:

 • 3 limuna organskog porekla
 • 5 stabljika celera
 • Veza svežeg peršuna
 • 6 šolja vode (Prolom, Rosa..)

Ova količina sastojaka je dovoljna za trodnevni tretman čišćenja jetre.

Uputstvo za Pripremu:

 1. Iscedite sok od tri limuna.
 2. Operite i iseckajte pet stabljika celera.
 3. Operite i odvojite listove peršuna.
 4. Stavite celer, peršun i limunov sok u blender, zajedno sa jednom čašom vode dok ne dobijete glatku smesu.
 5. U bokal sipajte preostalih pet čaša vode, pa dodajte smesu iz blendera. Dobro promešajte.
 6. Prvu dozu napitka sipajte u čašu odmah nakon sto ste spremili.

Kako Konzumirati Napitak:

 • Pijte dve čaše ovog napitka svakog dana tokom trodnevne detoksikacije.
 • Važno je da u toku trodnevnog tretmana jedete laganu i zdravu hranu.
 • Nakon završetka trodnevnog tretmana, napravite sedmodnevnu pauzu pre nego što ponovite proces!.

Prirodni Recept za Štitnu Žlezdu i Hašimoto, Jačanje Imuniteta i Anemiju: Zeleni Orasi u Medu , Ciste na jajnicima – prirodno lečenje

Ostavite odgovor