Ti se nalaziš ovde: Početna stranica » Prirodni Recept za Štitnu Žlezdu i Hašimoto, Jačanje Imuniteta i Anemiju: Zeleni Orasi u Medu

Prirodni Recept za Štitnu Žlezdu i Hašimoto, Jačanje Imuniteta i Anemiju: Zeleni Orasi u Medu

zeleni-orasi-med-stitna-zlezda-hasimoto-imunitet-anemija

Kada se spomene jačanje imuniteta i zdravlje štitne žlezde ili Hašimoto, često se traže prirodna rešenja koja će ojačati organizam na najbolji mogući način. Jedan od takvih recepata je kombinacija zelenih oraha i meda, koji su poznati po svojim blagotvornim svojstvima. Ovaj prirodan recept nije samo ukusan, već je i jednostavan za pripremu.

Sastojci:

 • 40 mladih zelenih oraha
 • Domaci livadski med

Postupak Pripreme:

 1. Operite i iseckajte mlade zelene orahe na polovine ili četvrtine.
 2. Stavite iseckane orahe u staklenu teglu zapremine otprilike 700 grama (toliko da orasi budu do pola tegle)
 3. Prelijte ih domaćim livadskim medom, sve dok med ne prodre između oraha do dna tegle. Zatim, dodajte još meda da prekrije orahe skroz do vrha tegle.
 4. Teglu zatvorite i ostavite je da odstoji najmanje 40 dana na tamnom mestu, izbegavajući izlaganje sunčevim zracima.
 5. Nakon 40 dana, procedite tečnost kroz gazu ili sito kako biste odvojili orahe od meda.
 6. Uzmite po jednu kašiku ove mešavine svako jutro kao dodatak vašem doručku.

Ovaj prirodni recept za zdravlje štitne žlezde i Hašimoto pruža jednostavan i ukusan način da unesete korisne nutrijente u vašu ishranu. Uz redovnu upotrebu, možete očekivati i poboljšanje opšteg zdravlja i osećaj veće vitalnosti.

Kako Zeleni Orasi i Med Deluju na Zdravlje:

 1. Imunitet: Zeleni orasi su bogati antioksidansima, vitaminima i mineralima, koji mogu pomoći u jačanju imunološkog sistema. Ovi sastojci pomažu telu da se bori protiv infekcija i bolesti, čineći ga otpornijim na štetne uticaje okoline.
 2. Štitna žlezda: Zeleni orasi su takođe poznati po svom pozitivnom uticaju na zdravlje štitne žlezde. Oni sadrže minerale poput selena koji su ključni za pravilno funkcionisanje ove žlezde. Ova kombinacija zelenih oraha i meda može pomoći u regulisanju nivoa hormona štitne žlezde i održavanju njenog zdravlja.
 3. Ostale bolesti: Osim što jačaju imunitet i podržavaju zdravlje štitne žlezde, zeleni orasi u medu mogu imati i pozitivan uticaj na druge bolesti i stanja, kao što su kardiovaskularne bolesti, dijabetes, i gastrointestinalni problemi. Njihova bogata hranljiva vrednost čini ih korisnim dodatkom ishrani za opšte zdravlje organizma.

Zeleni orasi: sastav i vrednosti

Zeleni orasi, koji se koriste u ovom receptu, bogati su različitim hranljivim materijama, uključujući vitamine, minerale, antioksidanse i druge korisne jedinjenja. Evo pregleda njihovog nutritivnog i hemijskog sastava:

1. Vitamini:

 • Vitamin C: Zeleni orasi sadrže značajne količine vitamina C, koji je ključan za jačanje imunološkog sistema i zaštite od slobodnih radikala.
 • Vitamin E: Ovaj vitamin je antioksidans koji pomaže u zaštiti ćelija od oštećenja, podržava zdravlje kože i doprinosi opštem zdravlju.
 • Vitamini B kompleksa: Uključujući vitamin B6, koji je važan za metabolizam, i folnu kiselinu, koja je ključna za zdrav nervni sistem i razvoj ćelija.

2. Minerali:

 • Magnezijum: Zeleni orasi su dobar izvor magnezijuma, koji je važan za zdravlje kostiju, mišića i nervnog sistema.
 • Kalijum: Ovaj mineral je ključan za regulaciju krvnog pritiska i funkciju srca.
 • Cink: Zeleni orasi sadrže cink, koji je važan za imunološki sistem, zaceljivanje rana i održavanje zdrave kože.
 • Selen: Još jedan važan mineral za imunitet i zdravlje štitne žlezde.

3. Omega-3 Masne Kiseline:

 • Zeleni orasi sadrže značajne količine omega-3 masnih kiselina, posebno alfa-linoleinske kiseline, koje su ključne za zdravlje srca, mozga i celokupnog organizma.

4. Antioksidansi:

 • Zeleni orasi su bogati antioksidansima kao što su polifenoli i flavonoidi, koji pomažu u borbi protiv oksidativnog stresa i smanjenju rizika od hroničnih bolesti poput kardiovaskularnih bolesti i raka.

5. Tanini:

 • Ovi prirodni jedinjenja imaju antiinflamatorna svojstva i mogu pomoći u zaštiti organizma od infekcija i bolesti.

Sveukupno, zeleni orasi predstavljaju bogat izvor hranljivih materija i bioaktivnih jedinjenja koji doprinose opštem zdravlju i dobrobiti organizma. Kombinacija ovih nutritivnih sastojaka čini zelene orahe u medu izuzetno korisnim dodatkom ishrani za jačanje imuniteta i podršku zdravlju štitne žlezde. Važno je napomenuti da, pre nego što počnete koristiti ovaj ili bilo koji drugi prirodni lek, konsultujete se sa svojim lekarom, posebno ako imate postojeće zdravstvene probleme ili uzimate lekove.

Zanimljivo: Lipedem (lipoedem) nije celulit! Koja je razlika između lipedema i celulita? , Šta je klaster glavobolja i zašto se zove suicidna glavobolja?

Ostavite odgovor