Ti se nalaziš ovde: Početna stranica » Kako napraviti Domaći Omekšivač i Listove za Sušilicu

Kako napraviti Domaći Omekšivač i Listove za Sušilicu

domaci omeksivac kucni trikovi najbolji prirodan lek

Kako napraviti Domaći Omekšivač

Belo Sirće – Najjednostavniji domaći omekšivač

Najbolji recept za domaci omekšivač je upravo onaj najjednostavniji. To je upotreba običnog belog sirćeta u poslednjem ispiranju veša.
Dodajte 1/2 do 1 šolje (zavisno o količini veša) belog sirćeta u poslednje ispiranje u veš mašini. Sirće je jeftino, netoksično, efikasno i antimikrobno. Prirodno omekšava jer pomaže da se uklone svi ostaci deterdženta sa vašeg veša. Takođe pomaže u smanjenju statičkog elektriciteta tokom sušenja. Ako vaša mašina za veš ima posudu za tečni omekšivač, možete je napuniti belim sirćetom i sve će biti spremno.

Blagi Domaci Omekšivač

Ako želite blagi, čist miris, ovaj recept je za vas:
Pomešajte šest delova vode, tri dela običnog belog sirćeta i dva dela jeftinog regeneratora za kosu u posudi sa zaptivnim poklopcem.
Evo primera kako meriti ovo po „delovima“ gde 1 deo = 1/4 šolje.
1 1/2 šolje vode (1/4 šolje x 6)
3/4 šolje sirćeta (1/4 šolje x 3)
1/2 šolje regeneratora za kosu (1/4 šolje x 2)
Možete prilagoditi merenje po 1 deo za bilo koji iznos po vašem izboru, zatim jednostavno pomnožite. Jeftina boca regeneratora iz prodavnice za dolar odlično omekšava veš i daje mu miris. Koristite ga u poslednjem ispiranju ili ga sipajte u dozator za omekšivač u vašoj veš mašini, kao i komercijalni tečni omekšivači.

Napravite sami listove za sušilicu

Ako više volite listove za sušilicu, možete ih napraviti sami za skoro ništa.
Uzmite staru majicu ili pamučni pokrivač i isecite je na nekoliko malih kvadrata. Stavite ih u zatvorivu posudu poput staklenog vrča ili plastične posude sa čvrsto priležnim poklopcem.
U maloj posudi, pomešajte 1/2 šolje belog sirćeta i 8 kapi vašeg omiljenog esencijalnog ulja, koje možete kupiti u lokalnoj prodavnici zdrave hrane, apoteci ili online. Boca ulja će trajati dugo. Sipajte dovoljno ove tečnosti preko tkanina u posudi da ih natopite. Zatvorite posudu. Za upotrebu, jednostavno izvadite list iz posude, stisnite višak tečnosti nazad u teglu i bacite ga u sušilicu. Kada je veš suv, jednostavno vratite list u teglu za kasniju upotrebu.
Kada koristite esencijalno ulje u sušilici, nemojte postaviti visoku temperaturu. Sušite na srednjoj temperaturi za najbolje rezultate. Zapravo, srednja temperatura je dobra ideja generalno pri korišćenju sušilice za veš. Visoka temperatura može oštetiti tkaninu i uzrokovati brže trošenje i ispravljanje boja.

Ostavite odgovor