Ti se nalaziš ovde: Početna stranica » Šta sve pomaže kod glavobolje?

Šta sve pomaže kod glavobolje?

glavobolja kako se resiti

Kako ublažiti glavobolju?

Idu praznici, a sa njima, neretko, i glavobolje. Bilo da imate glavobolju zbog previše šopinga ili zbog slavljenićkih razloga, ovde vam dajemo neke, možda već poznate i neke manje poznate načine kako da se rešite glavobolje.

Masaža hladnim peškirom: Natopite peškir u hladnoj vodi, iscedite višak i stavite ga preko čela dok ležite u mirnoj sobi. Hladne obloge na čelu ili vratu moge pomoći u sužavanju krvnih sudova i smanjenju intenziteta glavobolje.

Akupresura: Lagano pritiskanje određenih tačaka na telu može pomoći. Jedna od tih tačaka je „Yintang“ – tačka između obrva. Blago pritiskanje ili masiranje ove tačke može smanjiti glavobolju.

Voda s jabukovim sirćetom: Dodavanje kašičice jabučnog sirćeta u čašu vode i lagano ispijanje može pomoći nekima u ublažavanju glavobolje. Ovo se često preporučuje za glavobolje uzrokovane dehidracijom.

Inhaliranje mentom: Miris mente (eukaliptus, pepermint) može pomoći olakšanju glavobolje. Možete dodati nekoliko kapi ulja peperminta u vruću vodu i lagano udisati paru.

Topla kupka ili tuš: Opustite se u toploj kupki ili pod tušem kako biste opustili mišiće i smanjili napetost koja može izazvati glavobolju.

Vežbe disanja i opuštanja: Duboko disanje i tehnike opuštanja, poput meditacije ili progresivne relaksacije mišića, mogu pomoći u smanjenju koji često prati glavobolje.

Čaj od bosiljka i đumbira: Prokuvajte sveži bosiljak i đumbir u vodi, procedite i dodajte malo meda. Ova kombinacija može imati umirujući učinak na glavobolju.

Aromaterapija s lavandom: Nanesite nekoliko kapi ulja lavande na šake i nežno ih utrljajte. Nakon toga, duboko udahnite miris lavande. Ovo vam može pomoći u smanjenju stresa koji često prati glavobolje.

Crvena paprika (cayenne pepper) : Mala količina crvene paprike se može pomiješati sa toplom vodom i nanijeti na nozdrve kako bi se smanjio bol od glavobolje. Veruje se da kapsaicin u crvenoj paprici može inhibirati neurotransmiter povezan sa percepcijom boli.

Krasuljak (lat. Petasites hybridus): Ova biljka je predložena kao prirodni lek za migrene. Međutim, važno je konsultovati se sa zdravstvenim stručnjakom pre njegove upotrebe zbog mogućih neželjenih efekata.

Ovi su pristupi često korisni za ublažavanje glavobolje, ali opet, individualni odgovori na ove tehnike variraju. Ako se glavobolje redovno javljaju ili su jake, važno je potražiti stručnu pomoć.

Pogledajte: Hladna stopala,

Ostavite odgovor