Ti se nalaziš ovde: Početna stranica » Obloge od luka protiv kašlja po receptu Barbare O´Neil

Obloge od luka protiv kašlja po receptu Barbare O´Neil

Obloge od crnog luka protiv kašlja po receptu Barbare O´Neil

Brabara O´Neil predlaže nekoliko načina kako se može koristiti crni luk kod respiratornih problema. Jedinstvene osobine luka i njegova prirodna sposobnost da „izvlači“ stvari čine ga odličnim lekom za upalu i kašalj.
Poznato je da crni luk otvara suzne kanale, pa ga tako preporučuje i svima koji imaju problema sa sinusima i disanjem tokom noći. Ukoliko kod male dece postoje poteškoće sa disanjem tokom noći iz različitih razloga (farbanje predmeta, krečenje prostorije, zagušljivost, itd.) ona predlaže da se crni luk isecka na nekoliko delova i ostavi na tanjiriću u prostoriji gde dete spava.
Kada dođe hladno vreme i vaš kašalj i zagušenje u grudima vas muče, možda biste želeli da probate ovo. Ovo je sigurno i za odrasle i za decu.

Prvi način pravljenja obloga od crnog luka protiv kašlja

  1. Uzmite jedan crni luk i isecite ga na kolutove. Ukoliko je veći luk, biće dovoljno koristiti pola. Odvojite kolutove i stavite na tanku krpu.
  2. Krpu zatim umotajte u kvadrat veličine ne veće od vaše šake. Ta veličina će odgovarati za dete od oko 10 godina.
  3. Deo krpe koji je najtanji, (jednoslojni i najbliži mestu gde se nalazi luk), je deo koji se treba prisloniti na grudi.
  4. Preko toga staviti najlonsku foliju koja će prelaziti ivice krpe (obloge).
  5. Obmotati šal preko grudi i leđa kako bi obloga ostala u mestu nekoliko sati.
  6. Preko obloge možete obući i nesto toplije kao džemper ili vunenu tkaninu. Najbolje je oblogu stavljati pre spavanja par sati ili ujutru par sati. Ne ostavljati preko noći i ne koristiti dva puta istu oblogu.

Drugi način pravljenja obloga od crnog luka protiv kašlja

  1. Uzmite 1 ili 2 cela koluta crnog luka i stavite ih na tabane vaših stopala.
  2. Stavite vreću na svaku nogu (ili ih čak umotajte u providnu foliju), a zatim obujte čarapu da biste zadržali vreću na mestu.
  3. Idite na spavanje sa ovim kesama od luka na stopalima.
  4. Ovo je odličan lek za decu koja imaju kašalj ili zagušenje u grudima. Ako vaši mališani zaspu i više ne kašlju i spavaju, to je dobar znak da više nisu u bolu.

Za više načina kako brzo spustiti temparaturu kliknite na link.

Ostavite odgovor