Ti se nalaziš ovde: Početna stranica » Ruzmarin – prirodno rešenje za zdravu kožu

Ruzmarin – prirodno rešenje za zdravu kožu

ruzmarin-najbolji-prirodan-lek-za-kozu-

Ruzmarin, biljka poznata u svetu kulinarstva, postaje najpopularnije prirodno resenje u svetu lepote zbog svojih impresivnih blagodeti za kožu.

Osim što oživljava čula svojim snažnim mirisom, ruzmarinovo ulje se sve češće koristi za negu kože, uključujući i rešavanje problema sa aknama. Evo nekoliko načina na koje se ruzmarin koristi za poboljšanje zdravlja kože, kako se pravi ruzmarinska parna kupka za borbu protiv akni, itd.

Ruzmarin za Osvežavajuću Kožu

Ruzmarinovo ulje je često prisutno u kupkama, tinkturama ili čvrstim ruzmarinskim sapunima zbog svoje sposobnosti da osveži kožu i ubrza proces ozdravljenja povreda i opekotina.

Jedan od načina na koji možete uključiti ruzmarin u svoju svakodnevnu rutinu je dodavanje 1-2 kapi eteričnog ulja ruzmarina u svoj običan, neutralni gel za tuširanje. Ovo će osvežiti kožu i pružiti joj blagotvorne efekte ruzmarina.

Ruzmarin protiv celulita

Ruzmarin takođe pomaže u poboljšanju cirkulacije kože, što može doprineti smanjenju celulita. Jednostavna masaža sa ruzmarinovim uljem može biti korisna.

Pomešajte 2-3 kašike masnog baznog ulja, kao što je bademovo ili maslinovo ulje, sa 1-2 kapi ruzmarinovog ulja. Nanesite na delove kože zahvaćene celulitom.

Masaža traje samo 15 minuta, a rezultati uključuju bolju cirkulaciju, zaglađeniju i zategnutiju kožu i osvežavajući osećaj.

Uvek treba imati na umu da se masaze moraju raditi redovno i da je za tvrdokoran celulit potrebno takodje regulisati i ishranu i povecati fizicku aktivnost. Svakako, onaj sitniji oblik naslaga celulita se uz pomoc ovog recepta i masaze moze brzo otkloniti.

Parna Kupka od ruzmarina za Borbu Protiv Akni

Zahvaljujući svojim protivupalnim i antibakterijskim svojstvima, ruzmarin može biti koristan u rešavanju problema sa aknama i povratku prirodnog pH nivoa kože. Jedan od najefikasnijih načina za postizanje ovih koristi je ruzmarinska parna kupka sa eteričnim uljem ruzmarina.
Potrebno vam je:

  • 3-5 kapi eteričnog ulja ruzmarina,
  • Približno 1 litra vrele pare,
  • Stabilna, široka posuda i peškir.

Započnite tako što ćete zagrejati vodu i pomešati je sa uljem ruzmarina u siroj posudi. Zatim stavite lice iznad aromatične pare i prekrijte se peškirom kako biste zadržali paru.

Ostavite ruzmarinsku paru da deluje na kožu oko 10 minuta. Tokom tog vremena, pore će se otvoriti, a toksini će biti izvučeni. Sastojci ruzmarina deluju antibakterijski, antiseptički i pomažu u sprečavanju rasta mikroorganizama na koži, čime se smanjuju nečistoće i akne.

Ruzmarin, koji je nekada bio rezervisan samo za kuhinju, sada se sve više koristi kao tajna za lepu i zdravu kožu. Isprobajte ove jednostavne metode kako biste uživali u prednostima ruzmarina i održali vašu kožu svežom i blistavom.

Pogledajte jos: Napravite sami prirodni melem za rane

Ostavite odgovor